Son Sepet Menü
Üyelik Giriş
üye giriş
Şifremi Unuttum
ÜYE OL
Sepetim
Bebek Bezi Nasıl Değiştirilir ?
15.06.2022

Bebek Bezi Nasıl Değiştirilir ?

Anne babalar ailelerine yeni bir bireyin katılmasından dolayı heyecan duyarlar. Bu heyecan içinde bazı detayları gözden kaçırıp atlayabilirler. Detaylar içinde bulunan bebek bezi değiştirme serüveni bebek doğduktan sonra ailelerin kabusu olmaktadır. İlk defa bu deneyimi yaşayacakları için hemen hemen her birey endişe ve tedirginlik yaşar. Bu tedirginliklerin asıl sebebi bez değiştirme işlemini doğru bir şekilde yapıp yapamayacakları hakkında duyulan duygulardır. Fakat birkaç deneme ve ön araştırma sonucunda bu işlemde kolaylıkla halledilir. Bu alanda önemli olan noktalardan biri bebekler altı kaç saatte bir değiştirilir? Sorusunun cevabıdır. Yenidoğan bebekler dünyaya geldiği andan itibaren gün içinde minimum 20 defa idrar çıkarırlar. Bu da bebeğin bezinin sıklıkla değiştirilmesine ve cilt sağlığına dikkat edilmesini öngörür. Uzun süre değiştirilmeyen bez, bebeğin idrarından dolayı cildinde kızarıklıklara, tahrişe veya çeşitli olumsuz durumların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu da her idrar yaptığında bezin değiştirilmesi gerektiği anlamına ortaya çıkarmaz. Eğer bebeğiniz her idrar yaptığında bezini değiştirirseniz bez masrafı ve gereğinden fazla bez kullanımına sebep olursunuz. Bu sebeple de gün içerisinde özellikle ilk aylarda 7-12 adet arasında bez değiştirilmelidir. Bebekler günde kaç bez değiştirir sorusunun da cevabı bu şekilde direkt olarak açıklanabilir. Yenidoğan bebekler doğdukları dünyaya yabancılık çekerler ve adapte olmaya çalışırlar. Bu süreç boyunca sadece anne sütü içmesinden dolayı sürekli olarak sıvı idrar yaparlar. Bu da özellikle geceleri bezin sızdırması veya bebeğin poposunun tahriş olması aileleri en korkutan durumlardan biridir. Yenidoğan alt değiştirme sıklığı iyice öğrenilerek bebeğin cildinin tahriş olması önlenmelidir.


Bebek Bezi Değiştirirken Yanınızda Olması Gerekenler?

Bebek bezi değiştirirken bireyler pek çok yardımcı elemana ihtiyaç duyarlar. Bu yardımcı elemanlar bebeğinizin bezinin değiştirilmesi esnasında size en büyük yarar sağlar. Her ebeveyn bebeğinin bakımı için her türlü işlemin en iyisini yapmaya özen gösterir. Deneme ve tecrübe yoluyla ebeveynler tüm bu işlemlerin nasıl yapılacağını ve hangi malzemeler ile yapılması gerektiğini öğrenirler. Seçecekleri ürünleri bebek ile uyumlu olması ve bebeğe zarar vermemesi bebek sağlığı için son derece önemlidir. Özellikle ilk kez ebeveyn olacak olan anne babalar bu konuda detaylı bir araştırma yaparak durumu nasıl halledebileceklerini öğrenmelidirler. Bebeğin altı ne zaman değiştirilmeli veya bebeğin altı kaç saatte bir değiştirilmeli sorularını iyice araştırarak bu işlemleri bebeğe zarar vermeden pratik ve kolay bir şekilde halledebilirler. Bunun yanında bez değiştirme için her anne babanın ihtiyacı olan birkaç malzeme vardır. Bez değiştirme için gerekli olan araçlar her bez değişikliği esnasında ebeveynin yanında bulunması gereken en önemli ihtiyaçlardır. Bunlar içinde;

  • Temiz bebek bezi
  • Bez değiştirme örtüsü
  • Islak mendil veya pamuk
  • Temiz kıyafetler
  • Çöp poşeti
  • Pişik kremi veya merhem
  • Bebeğin rahat durması için çeşitli küçük oyuncaklar

Tüm bu malzemelerle birlikte kolay bir alt değiştirme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Önemli olan bebeğin bezini doğru bağlamak ve cildinin tahriş olmasını engellemektir. Bu adımlara dikkat edildiği takdirde bez değiştirme ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz. Sürekli olarak değiştirme işlemini de gerçekleştireceğiniz için bu alanda pratiklik kazanırsınız.

Dilerseniz sizler de Confy 5 numara bebek bezi tercihinde bulunabilirsiniz.


Bebeğin Altı Nasıl Değiştirilmeli?

Bebeklerin bezi kaç saatte değiştirilmeli sorusunun cevabını öğrendikten hemen sonra yapılması gereken en önemli işlem ise bebeğin bezinin nasıl değiştirileceği kısmıdır. Bebek bezi değiştirme şu adımlar izlenerek kolaylıkla gerçekleştirilebilecek bir işlemdir;

  • Öncelikle bebeğinizi alt değiştirme örtüsünün üzerine sırt üstü bir şekilde yerleştirin. Varsa alt değiştirme masası üzerine de yine sırt üstü olacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
  • Daha sonra kirli bezin yapışkan bantlarını açın. Bebeğinizin ayak bileklerinden kavrayarak poposunu hafif yukarı kaldırın ve kirli bezi altından çekerek ulaşamayacağı bir yere koyun. Bebekler çok hareketli oldukları için fark etmeden kirli beze dokunabilirler.
  • Yenidoğan bir bebeğe sahipseniz temizleme esnasında asla alkollü herhangi bir bez veya ıslak mendil kullanamamalısınız. Bunun yerine ıslatılmış pamuklar ile temizliğini yapabilirsiniz. Belirli bir yaşa gelmiş bebeğiniz var ise yine alkollü olmamak şartıyla temizleme esnasında ıslak mendillerden yardım alabilirsiniz.
  • Erkek ve kız bebeklerde temizleme işleminde farklılıklar bulunur. Erkeklerde penisi kökten uca doğru temizleme işlemi gerçekleştirilirken kız bebeklerde kasıktan bacak arasına doğru giden bir temizleme yöntemi kullanılmalıdır.
  • Temizleme işlemi bittikten hemen sonra temiz bezi bebeğinizin poposunun altına yerleştirerek üst kısmını göbeğine gelecek şekilde yukarı çekin ve yanlardaki bantlar ile sabitleyin. Yenidoğan bebeklerde bezi göbek deliğinin altında bir yerde bantlayın.

Bu işlemlerden sonra ebeveynlerin aklına gelen bir diğer soru ise Yenidoğan bebeğin altı kaç saatte bir değiştirilmeli sorusudur. Yenidoğan bebekler günde minimum 20 defa idrar çıkardıkları için oldukça sık bir şekilde bez değişikliği yapılmalıdır. Dilerseniz sizler de Confy 5 numara bebek bezi tercih ederek bebeğinizin huzurlu bir uykuya dalmasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğin Altı Değiştirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek bezi ne zaman değiştirilir, yenidoğan bebek günde kaç kez bez değiştirir gibi sorular her ebeveynin bilmesi gereken önemli detaylara sahip sorulardır. Bu işlemler içinde dikkat edilmeli gereken noktalardan biri de bez değişikliği sırasında yapılması gerekenlerdir. Bu detaylar şöyle sıralanabilir;

  • Bebeğinizin altını temizlerken öncelikle kullandığınız mendillerin alkolsüz ve parabensiz olmasına özen göstermelisiniz. Bu maddeler bebeğin cildine oldukça büyük zararlar verir.
  • Bebekler oluşan pişik gibi durumları mutlaka bir krem veya merhem ile gidermelisiniz. İleri boyuta gelmiş pişiklerde ise mutlaka bir hekime göstermelisiniz.
  • Bebeğinizin altını bekletmeden sıkça değiştirin. Bebeğin dışkısının bez içinde kuruması daha sonrasında idrar yolları enfeksiyonu ve cilt hastalıklarının oluşmasına sebebiyet verir.
  • Kız bebeklerde temizleme esnasında klitorise basınç uygulamamaya özen göstermelisiniz.
  • Yenidoğan bebeklerde göbek kordonu düşmemiş işe bezi göbek deliğinin altında bir yerde bağlamalısınız.
  • Bezi ne çok sıkı ne de çok bol bağlamamaya özen gösterin.
  • Bez değişikliği esnasında bebeğinizle iletişim kurun. Onunla kuracağınız iletişim bebeğin daha rahat bez değişikliğine izin vermesine hem de sizlerle bir bağ kurmasına yardımcı olur.
  • Bez değişikliği sırasında yapacağınız temizliği hızlı bir şekilde bitirin ve bebeğin rahat durması için vereceğiniz oyuncakların büyük/küçüklüğüne dikkat edin. Sırt üstü pozisyonda olmasından dolayı küçük parçaları ağzına götürerek boğazına kaçırma ihtimali yüksektir.
Blog Son Eklenenler
3 ü 1 Arada Türk Kahve Markaları, En İyi 3ü1 Arada Kahve
3 ü 1 Arada Türk Kahve Markaları, En İyi 3ü1 Arada Kahve

3ü1 arada Türk kahve, kahve, süt tozu ve şekerin karıştırılarak hazır hale getirildiği bir kahve türüdür. Tek kullanımlık paketlerde satılır.

Pişik Yapmayan Islak Mendil - Bebek İçin En İyi Islak Mendil
Pişik Yapmayan Islak Mendil - Bebek İçin En İyi Islak Mendil

Islak mendiller bebeklerin bakımının yanı sıra insanların genel olarak hijyen bakımından en çok kullandığı ürünler arasında yer almaktadır.

Kadınlar İçin En İyi ve En Sağlıklı Hijyenik Ped Önerileri
Kadınlar İçin En İyi ve En Sağlıklı Hijyenik Ped Önerileri

Kadın pedi, kadınların özel zamanlarında kullandıkları içerisinde sıvı emici malzemeler bulunan hijyenik bir üründür.

Pişik Yapmayan Bebek Bezi - Bebekler İçin En İyi Bebek Bezi
Pişik Yapmayan Bebek Bezi - Bebekler İçin En İyi Bebek Bezi

Günümüzde anne ve babaların bebeklerinin yaşam konforu ve sağlıkları konusundaki hassasiyetleri artmış durumda. Özellikle bebek bezleri, bebeğin cildiyle doğrudan temas ettiği için bu hassasiyetin merkezinde yer alıyor.

Kaçak Çay Nedir, Faydaları? Seylan Çayı ve Kaçak Çay Farkı?
Kaçak Çay Nedir, Faydaları? Seylan Çayı ve Kaçak Çay Farkı?

Ülkemizde kaçak çay olarak da bilinen Seylan çayı, Dünya çay endüstrisinde önemli yer edinmiş Sri Lanka'da yetiştirilen ve üretilen saf bir çay türüdür.

Kapsül Kahve Nedir, Kapsül Kahvenin Faydaları Nelerdir?
Kapsül Kahve Nedir, Kapsül Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Kapsül kahve, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin tek kullanımlık kapsüller içine konularak ölçülü bir şekilde paketlenmiş hazır kahve çeşididir.

Filtre Kahve Nedir, Faydaları Nelerdir?
Filtre Kahve Nedir, Faydaları Nelerdir?

Filtre kahve, kahve çekirdekleri öğütüldükten ev kahve makinesinden geçirilerek kavrulduktan sonraki aşamasını ifade eder.

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir?
Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir?

Türk kahvesi, genelde sabahları uyanmak ve enerji artışı sağlamak amacıyla tüketilen, ancak birçok kişi için gün boyunca keyif verici bir içecek olarak tarif edilen içecek türüdür.