Menü
Sepetim
Bebek Bakım Çantası Nasıl Hazırlanır ?
14.06.2022

Bebek Bakım Çantası Nasıl Hazırlanır ?

Bebeğinin ihtiyaçlarını her daim eksiksiz karşılamak isteyen anneler için bebek bakım çantası bir vazgeçilmezdir. Hamilelik döneminde bakım çantası arayışları başlar. Büyük, küçük, elde taşımalı ya da sırt çantası şeklinde olan bebek bakım çantaları bulunmaktadır. Genellikle tamamının içerisinde çok sayıda bölme bulunur. Bu bölmeler annelerin eşya arama sırasında işlerini kolaylaştırmaktadır. Bebek bakım çantasının şekline karar verilmesinin ardından yapılması gereken içerisinde bulunması gereken bebek bakım malzemeleridir. Bebek bakım çantası bebeğin yaşına ve evden uzaklaşma süresi dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Sizler de bakım çantanıza Confy 4 numara bebek bezi alarak her an hazırlıklı olabilirsiniz


Bebek Bakım Çantası İçinde Neler Var?

Bebeklere özel olarak ayrılan bebek bakım çantasında yalnızca bebeğin ihtiyaç durduğu malzemeler yer almalıdır. Annenin kişisel eşyaları için ayrı bir çanta bulundurması kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Bebek bakım çantasının içerisinde olması gereken malzemeler bebeğin yaşına göre değişiklik gösterebilir. Fakat bazı malzemeler her yaştan bebeğin çantasında mutlaka bulundurulmalıdır. Bebek çantası hazırlama işlemi sırasında bulundurulması gereken temel malzemeler şu şekildedir;

  • Bebek Bezi

Bebek bezi çantada ilk bulundurulması gereken malzemedir. Bebeğin tuvalet sıklığı ve evden uzaklaşma süresi dikkate alınarak sayısı belirlenmelidir. Bezin her ihtimale karşın fazla sayıda konulması beklenmeyen durumlara karşı anneyi daha güvende hissettirebilir. Organik Confy 5 numara bebek bezi ile her an daha rahat hissedeceksiniz.

  • Temizleme Mendili

Bebek temizleme mendilleri her alt değiştirme sırasında ya da bebeğin ihtiyaç duyduğu farklı durumlarda kullanılır. Bebeğin cildine özel olarak tasarlanan mendilleri mutlaka bebek bakım çantasında her daim bulundurulmalıdır.

  • Bebek Bakım Yağı

Bebek bakım yağı bebeğin cildinin kurumasını önlemek amacıyla kullanılır. Özellikle alt değiştirme işlemi sırasında kullanılması önerilir. Bebeğin cildinin nem düzeyi korunduğunda pişik oluşumu daha az görülmektedir.

  • Pişik Kremi

Bebeklerde çok sık görülen pişik için mutlaka çantada pişik kremi hazır bulundurulmalıdır. Bebek için zor ve ağrılı bir durum olan pişik ne zaman karşılaşılacağı bilinmeyen bir durumdur. İhtiyaç duyulduğunda krem kullanımı bebeğin rahatlamasını sağlar.

  • Yedek Kıyafet

Bebeklerin kıyafet değişimi sıklığı oldukça kısadır. Terleme ya da kirletme gibi durumlar söz konusu olduğunda kıyafetin değiştirilmesi gerekir. Bakım çantasında mutlaka farklı kalınlıklarda yedek kıyafetler bulundurulmalıdır.

  • Alt Açma Bezi

Bez değişimi sırasında bebek için hijyenik bir ortamın sağlanması gerekir. Alt açma bezleri bu durum için geliştirilen ideal bir üründür. Her ortamda hijyenik bir şekilde alt değiştirme işleminin yapılabilmesi için mutlaka çantada alt açma bezi bulundurulmalıdır.

  • Poşet

Kıyafet değişiminin ardından kirlenen kıyafetlerin konulabilmesi için yedek poşet bulundurulmalıdır. Temiz kıyafetlerin hijyeninin sağlanması ve çanta içerisinde koku oluşmasının önlenmesi için kirli poşeti kullanılması idealdir.

  • Battaniye

Bebeklerin bağışıklık sistemi henüz tam anlamıyla gelişmediği için vücut sıcaklıkları hızla düşebilir. Bu durumlar için mutlaka çantada uygun bir bebek battaniyesi bulundurulmalıdır.

  • Termometre

Bebeklerin zaman geçirdiği ortamın sıcaklığını ölçmek, huzursuzluk anında bebeğin ateşini kontrol etmek gibi durumlar için çantada termometre bulundurulması önemlidir.

İlk 2 Yılda Bebek Çantası İçinde Olması Gerekenler

Bebek bakım çantası hazırlık süreci bebeğin yaşına göre değişiklik gösterir. Bakım çantasında bulunması gereken temel malzemelerin yanı sıra yaşına uygun olan diğer ürünlerinde bulunması gerekir. İlk 2 yılda bebek çantası içerisinde standart ihtiyaçlara ek olarak olması gerekenler şunlardır;

  • Emzirme Önlüğü

Bebeğini emziren anneler için bakım çantasında emzirme önlüğü mutlaka olmalıdır. Bebekler sık aralıklarla acıkır. Emzirme işlemi kamuya açık alanlarda da gerçekleştirilmesi gerekebilir. Bu durumlarda emzirme önlüğü annelerin kurtarıcısı olmaktadır.

  • Göğüs Pedi

Göğüs pedi emziren annelerin kurtarıcı parçaları arasında yer alır. Meme ucundan sızan suyun kıyafete bulaşmasının önüne geçer. Çantada yedek göğüs pedi bulundurulması annenin konforlu ve rahat hissetmesini sağlar.

  • Mama

Bebeğini mama ile besleyen anneler bebek bakım çantasında yeterli düzeyde mama bulundurmalıdır.

  • Biberon

Mama ile beslenen bebekler için mama biberonu ve su biberonu ayrı olarak bakım çantasında olmalıdır.

  • Termos

Mama ile beslenen bebekler için ihtiyaç duyulduğunda anına mama yapılması gerekir. Termos içerisinde taşınan sıcak su bu durumlarda annelerin kurtarıcısı olabilir.

  • Yedek Emzik

Emzik kullanan çocuklar için bakım çantasında ekstra emzik bulundurulmalıdır.

2 Yaş Sonrası Bebek Bakım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Bebeğin 2 yaş ve sonrasında ihtiyaç duyduğu bakım ürünleri değişmektedir. Stansart bakım ürünlerine ek olarak bulunması gereken eşyalar şunlardır;

  • Bebek Atıştırmalıkları

Ek gıdaya geçen bebekler için gıda çeşitliliği kısıtlıdır. Bebeğin anlık acıkmalarına karşın çantada ona uygun olan atıştırmalıklar bulundurulmalıdır.

  • Yedek Kıyafet

2 yaşın ardından bebeklerin hareketliliği artar. Keşfetme isteğiyle üzerini çok sık kirletebilir. Fazla hareketlilikte kaynaklı terleyebilir. Bu durumlar için yeterli miktarda yedek kıyafet bakım çantasında bulundurulmalıdır. Farklı sıcaklıklara uygun çorap, hırka ya da yelek gibi kıyafetler çeşitlendirilmelidir.

  • Oyuncak ve Kitap

Hareketli olan bebekleri bir noktada tutmak giderek zorlaşır. Bebeğin güzel zaman geçirebileceği oyuncak ve kitap gibi eşyalar onun güvenle bir noktada kalmasına olanak tanır. Her duruma karşın çantada bebeğin ilgisini çekecek oyuncak ve kitap çeşitleri bulundurulmalıdır.

  • Mendil

Ek gıdaya geçen bebekler yemek yeme sırasında ellerini ve yüzünü kirletebilir. Bu durumlarda bebeği anında temizlemek için bakım çantasında ıslak ve kuru mendil olmalıdır.

  • Şapka

Mevsime uygun olan şapka bebek bakım çantasının olmazları arasındadır. Soğuk havalar için kalın bereler tercih edilebilirken sıcak ve güneşli havalarda ise bebeğe uygun olan kasket tercih edilebilir.

  • Güneş Kremi 

Bebeğin cildi oldukça hassastır. Güneş ya da soğuktan çok hızlı etkilenir. Bebeğinizin hassas cildinin zarar görmemesi için güneşli havalarda mutlaka bebek cildine uygun olan güneş kremi kullanılmalıdır.

  • Nemlendirici Krem

Bebeğin cildine uygun olan nemlendirici krem bebeklerin cildinin kuruyarak kızarıklık oluşmasının önüne geçer. İhtiyaç duyulduğunda kullanılması için bebek bakım çantasında bulundurulmalıdır.

Anne Bebek Bakım Çantası Nasıl Temizlenir?

Anne bebek bakım çantası temizliği çantanın kumaşına uygun olarak yapılmalıdır. Sıvı geçirmez özellikte olan bakım çantalarının temizliği oldukça kolaydır. Nemli ve sabunlu bir bezle silinerek temizlenebilir. Bakım çantalarının bazı modellerinde biberonların soğumaması için özel olarak tasarlanan termoslu kısmı bulunur. Bu çanta modellerinin çamaşır makinasında yıkanması yıpranmasına ve işlevini kaybetmesine neden olabilir. Yalnızca uygun bir bezle silinmesi gerekir.

Tamamen kumaş tasarıma sahip olan bakım çantaları düşük sıcaklıkta çamaşır makinasında yıkanabilir. Çanta üzerinde herhangi bir leke bulunması halinde makinaya atılmadan önce lokal leke çıkarıcı uygulanmalıdır. Leke çıkarma işlemi için yüksek sıcaklıkta yıkanması çantanın şeklinin bozulmasına neden olabilir. Anne bebek bakım çantalarında yoğun kir oluşmaması için kirli kıyafet ve biberonların direkt çanta içerisine konulmak yerine ekstra poşet kullanılabilir.

Bebek bakım çantasının olmazsa olmazları arasında Confy 6 numara bebek bezi de yer almaktadır. Uygun yaş aralığındaki bebeğiniz için organik Confy ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Altunsa Reçel ile Reçelli Kurabiye Tarifleri
Kurabiyeler mis gibi kokusu ve nefis tadı ile evlerin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkar. Yediden yetmişe pek çok kişi tarafından son derece sevilen kurabiyelerin birçok çeşidi bulunur.
Devamını Oku
09.06.2023
Altunsa Ton Balığı İle Salata Tarifleri
Ton balığı ile yapılan birçok tarif son derece sağlıklı ve besleyici oluyor. Kısa sürede hazırlanabilmesi ve pratik olması yönünden de pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.
Devamını Oku
23.05.2023
Bebek Şampuanı Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli ?
Anne baba olmak oldukça zor olan bir görevdir. Çocuk doğduğu andan itibaren anne babanın yükü ve sorumluluğu her geçen gün artıyor.
Devamını Oku
23.05.2023
Kaju Nedir ? Kavrulmuş Kaju Nasıl Yapılır ?
Kuruyemiş sevenlerin en çok tükettiği lezzetli tada sahip Kaju nedir sorusu, sakız ağacıgiller ailesine ait tropikal bir ağaç meyvesi olarak açıklanır.
Devamını Oku
23.05.2023
Tüketiciye Ulaşana Kadar Ayçekirdeği Üretim Aşamaları
Doğanın insanlara sunduğu en güzel hediye olan ayçiçekleri, işlenerek sofralarımızda ayçekirdeği olarak yer alıyor.
Devamını Oku
23.05.2023
Beyaz Çay Nasıl Demlenir ?
Beyaz çay nedir sorusuna karşılık bilinmesi gereken, beyaz çay hafif bir tat ve kokuya sahip hassas bir çaydır. İşte beyaz çay nasıl yapılır sorusu için doğru demlenme adımları:
Devamını Oku
23.05.2023
Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır?
Filtre kahve yapımı gündelik hayatımızda sıkça duyduğumuz fakat detaylarını hiç araştırmadığımız konulardan bir tanesi oluyor.
Devamını Oku
02.05.2023
Yenidoğan Bebeğin Çok Uyuması Normal mi?
Aileye yeni katılan ve hayatı çok daha anlamlı bir hale getiren yenidoğan bebekler günün hemen hemen tamamını uyuyarak geçirir. 
Devamını Oku
02.05.2023
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.