Son Sepet Menü
Üyelik Giriş
üye giriş
Şifremi Unuttum
ÜYE OL
Sepetim
Bebek Bezlerinin İçinde Ne Var?
02.11.2022

Bebek Bezlerinin İçinde Ne Var?

Ebeveyn olduğunuzda, minik bebeğinizi dışarıdaki tüm olumsuz koşullardan koruyup kollamak, ona en güzel şartlarda bakım yapmak istersiniz. Bu noktada bebek bezlerinin içinde ne olduğunu merak etmeniz oldukça doğal. Zaten ebeveynler tarafından en fazla sorulan soruların başında bebek bezi içinde ne var sorusu geliyor. Piyasada çeşitli bez markasının bulunması, annelerin seçim yapma konusunda seçeneklerini artırıyor. Haliyle böylesi geniş bir çeşitlilik havuzunda ebeveynler, bebekleri için en ideal ve en doğal içeriği tercih etmeye yöneliyor. Bugün, tam da bu noktaya parmak basacak ve bebeğinizin cildine her gün her saat temas eden bebek bezlerinin içeriği hakkında konuşacağız. 

Bebek bezlerinin içinde tahmin edilebileceği gibi pek çok malzeme bulunuyor. Bu sayının yaklaşık 20 civarında olduğu düşünülüyor. Elbette ki her malzemenin bebek bezi içinde bulunma oranı, markadan markaya değişiklik gösteriyor. Bu açıdan bakıldığında, her bebek bezinin farklı bileşenlerden oluştuğunu ve bununla bağlantılı olarak sıvıyı emme miktarlarının da değiştiğini söylemek mümkün. Bebeğiniz için en uygun bebek bezini seçmek üzere daha fazla bilgi almak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Bebek Bezleri Zararlı mı?

Bebek cildinin kuru ve sağlıklı bir yapıda kalabilmesi adına bez üreticileri, bebek bezi içeriği konusuna ekstra hassasiyet ve özen gösteriyor. Bu konudaki uzmanlar, bezin her bir içeriğinin güvenlik profili içermesi adına üretim sonrası performans değerlendirmesi yapıyor. Böylece ortaya bebek dostu içeriğe sahip ürünler çıkıyor. Bebek bezi çeşitleri, içerdiği bileşenlerin bebeklerin narin cildine temas etmeden önce kapsamlı bir güvenlik ve performans değerlendirmesinden geçiyor. Bu anlamda bebek bezlerinin zararlı içeriklere sahip olmadığını söylemek mümkün. 

Piyasada satılan pek çok hazır bebek bezi, üç katmandan meydana gelir. Bebeğinizin cildiyle doğrudan temas halinde bulunan iç katman, sıvı emen kısımdır. Bebeğin cildiyle sıvı nedeniyle yine direkt temas halinde olan orta katman ve dış katman bulunur. Orta katman, sıvıyı dağıtıcı havadan ve yine sıvıyı absorbe edici bir kimyasal olarak nitelendirilebilecek polimerden meydana gelir. Dış katman ise organik bazlı bezlerde biyoplastik kullanılarak yapılır. Buna göre bebek bezlerinin bebek cildine zarar vermeyecek şekilde tasarlandığını söylemek mümkün olabilir. 

Bebek Bezi Raf Ömrü Ne Kadar?

Bebek bezi raf ömrü de anneler tarafından en fazla merak edilen noktaların başında gelir. Tipik bir bebek bezinin ortalama olarak raf ömrü 2 yıl olarak tespit edilmiştir. Ancak bezlerin bel kısmı elastik köpükten yapıldığından, elastik yapıda herhangi bir değişiklik olmadan 1 yıl veya daha az bir zamanda bozulmaya uğrayabilir. Bu, bebek bezlerinin kullanılamaz duruma geldiği anlamına gelmez, ancak yine de ilk günkü gibi görünmeyebilir. 

Şayet bebek bezleri, depolandığı alanda uzun süre boyunca sıcağa maruz kalırsa, bezin içinde yer alan birtakım bileşenler, bozulmaya ve bezdeki bütünlüğün kaybolmasına neden olabilir. Aynı şekilde bezin içindeki materyaller de oksitlenebilir ve bu da bezin yan kısımlarında bulunan cırt cırtların bozularak etkili işlev görmemesine neden olabilir. Bir bebek bezi için en uygun saklama koşulu, kuru ve serin ortamdır. Rutubet, nem ve yüksek ısı gibi etkenler, bebek bezlerinde renk değişikliğine sebep olabilir. Ancak buna rağmen işlev yönünden bir sorun yaratmadığı düşünülür. 

İçeriğine Göre Bebek Bezi Seçimi

Bebek bezi içindeki madde çoğu anne için yoğun olarak merak edilir. Bebek bezlerinin içinde yoğun şekilde bulunan termoplastik polimerlerden yapılmış yapışkanlari bezlerin içinde bulunan tüm materyal katmanlarının bir arada kalabilmesini sağlayabilmek üzere kullanılır. Ancak yapışkan materyaller, bebek cildiyle temas etmez. Bebeğin cildine herhangi bir şekilde temas etmeyen yapışkan malzemeler, kullanım güvenliği bakımından değerlendirilerek sunulur. Bebek bezleri, bünyesinde çeşitli bileşen ve özellikleri bulundurur;

  • Sıvıyı emmeye yardımcı olmak adına bebek bezlerine eklenen selüloz, birçok bez üreticisi tarafından çevresel sorumluluk bilincine sahip kaynaklardan elde edilen odun hamurundan üretilir. Bu yumuşak ve kabarık lifler, bebek bezinde olmazsa olmaz süper emici güç tabakasında başrol oynar. Bebeğin idrarını ve sıvı kakasını emerek içinde hapsetme özelliği taşır. 

  • Bebek bezi içeriğinde bulunan bir diğer materyal de elastik malzemelerdir. Bebek bezlerine esneklik kazandırması, bezin bebeğin bedenine çok daha iyi bir şekilde uyum sağlaması adına kullanılan esnek malzemeler olarak dikkat çeker. İdeal bebek bezi önerilerine konu olan her bebek bezi, sentetik kauçuk veya lateks doğal kauçuk içermez. Bezde esneklik yaratabilmek adına farklı teknolojileri kullanırlar. 

  • pH duyarlı malzemeler kullanılan bebek bezleri, ıslaklığa maruz kalma gibi bir durum oluştuğunda tepki vermesiyle dikkat çeker. Bezlerde yer alan bu malzeme şeritleri, sıvıyla temas etmesi halinde renk değiştirerek annelere bebek bezinin değiştirilmesi konusunda bir uyarı verir. 

  • Bebek bezi özellikleri içerisinde bulunan vazgeçilmezlerden biri rahatlıktır. Bebeğinizin gün boyu rahat kalabilmesi ve kısıtlanmadan özgür bir şekilde hareket edebilmesi adına bez üreticileri, Polipropilen ve polietilen materyallerden yararlanır. Yumuşak, yüksek performansa sahip olan bu elyaflar, bebeğin rahatlığını sağlayarak rahat bir uyku çekmesine yardımcı olur. 

  • Süper emici polimerler, bebek bezleri için olmazsa olmaz bileşenler arasında yer alır. Kuruduktan sonra şeker görünümüne benzeyen küçük şeffaf granüllerden oluşmasıyla bilinir. Sıvıyı emdiğinde yeni baştan ıslanmasını önlemek ve bebeğin altını kuru tutmak adına sıvıyı hapseden jel formunu alırlar. 

  • Losyon da bebek bezi üreticileri için vazgeçilmez materyaller arasında yer alır. Nem koruması adına kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmasıyla bilinen bileşenlerdir. Bebek bezi üreticileri, bebek cildini en iyi şekilde koruyabilmek üzere saflaştırılmış petrolatum kullanırlar. 

Organik Confy Bebek Bezleri

Temiz içerikli bebek bezi arayışlarınızda, her anne gibi siz de organik Confy bebek bezlerine güvenebilirsiniz. Organik Confy bebek bezleri, bebeğinizin hassas cildini özenle korumak adına özel teknolojiler kullanılarak üretilmiştir. Equality teknolojisi ile üretilen emici tabaka sayesinde oluşan sıvıyı beze dengeli şekilde dağıtır ve sıvıyı hızla hapseder. Tüm bu özelliklerin yanı sıra saf içeriğiyle de annelerin gönlünü kazanmıştır. 

Bebeğinizin hassas cildine uygun içerikte üretilen Confy bebek bezleri, bebeğiniz için ferah ve temiz bir uykunun kapılarını aralar. Bebeğinizin pamuk cildi için son derece uygun içeriklere sahiptir. Birçok annenin bebek bezi önerisi organik Confy bebek bezlerinden geçer. Bebeğinizin hassas cildine anne yumuşaklığında bir dokunuş sağlar. Bebeğinizin narin cildine uygun organik formüle sahip Confy bebek bezlerini tercih ederek içiniz rahat bir şekilde bebeğinizin bakımına devam edebilirsiniz. 

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı çocuk yetiştirme konularından söz edildiğinde pek çok kişinin öncelikli olarak üzerinde durduğu konu gıda. Doğa ile dost gıdaları kullanarak bebeklerin beslenme ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan kullanılan bezlerin doğallığına da dikkat edilmesi gerekiyor. İçinde bulunduğumuz endüstriyel dünyanın koşullarında, günümüzde pek çok kuruluş doğal gıda taleplerine yanıt verebiliyorken, organik bezler de annelerin tercih etmesi gereken seçenekler arasında yerini almaya devam ediyor. Siz de tercihinizi organik içeriklerden yaparak bebeğinizin cilt sağlığını koruma altına alabilirsiniz. 

Yeşil Mercimeğin Faydaları ve Zararları
Yeşil mercimek, yemeklerde kullanılan bir baklagil türüdür. Baklagiller familyasına ait olan bu bitki pek çok kültürde önemli bir yere sahiptir.
14.03.2024
Kırmızı Mercimeğin Faydaları Nelerdir?
Kırmızı mercimek , ülkemizde sıklıkla tüketilen besinler arasında bulunur.  Kırmızı mercimeğin insan vücuduna pek çok faydası vardır. 
11.03.2024
Salça Nedir, Salçanın Faydaları Nelerdir?
Salça yazın yetişen domateslerin sağlıklı ve doğal bir şekilde işlendikten sonra tüketilmek amacıyla kullanılan bir besin türüdür.
13.02.2024
Seylan Çayı Nedir, Nasıl Demlenir?
Çay günün her saatinde içilebilen önemli bir içecektir. Kişinin zevkine göre açık veya koyu olarak içilebileceği gibi farklı şekillerde de demlenir.
13.02.2024
Kahve Nedir ve Kahve Çeşitleri Nelerdir?
Kahve , coffea ağacındaki meyvelerin çekirdeklerinin ayrılması, öğütülmesi ve demlenmesiyle elde edilen bir içecek türüdür.
13.02.2024
Basmati Pirinç Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Basmati pirinç ülkemizde yetişmeyen, normal pirinçlere göre daha uzun ve büyük olan bir pirinç türüdür.
13.02.2024
Altunsa Reçel ile Reçelli Kurabiye Tarifleri
Kurabiyeler mis gibi kokusu ve nefis tadı ile evlerin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkar. Yediden yetmişe pek çok kişi tarafından son derece sevilen kurabiyelerin birçok çeşidi bulunur.
09.06.2023
Altunsa Ton Balığı İle Salata Tarifleri
Ton balığı ile yapılan birçok tarif son derece sağlıklı ve besleyici oluyor. Kısa sürede hazırlanabilmesi ve pratik olması yönünden de pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.
23.05.2023